Bevrijdingsdag in Nieuw West met campagne Onderhuids

Op 5 Mei doet de landelijke campagne Onderhuids Theater de Meervaart aan. Speciaal voor Bevrijdingsdag Amsterdam Nieuw West wordt er een spetterende en confronterende show neergezet. Met de bekende Topnotch Rapper Lijpe, Youri Lentjes (finalist Beste Singer Song Writer van Nederland) en Ska-Band the Shenanigans, herleven de tijden van het Racism Beat it Festival. Antropoloog Sinan Cankaya vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met racisme in Amsterdam. Bas Gadiot speelt de Onderhuids Harvard Associaties Test met het publiek.

Welke vooroordelen heb jij?

Bevrijdingsdag in Nieuw West staat in het teken van de strijd tegen racisme. Vrijheid is niet alleen je zorgen maken over conflicten in het verre buitenland. Echte vrijheid is ook het bespreken van vooroordelen en ongelijkheid samen met je ‘Marokkaanse’, ‘Joodse’, ‘Antilliaanse’ of ‘Hollandse’ buren. Racisme belemmert de vrijheid en is voor verschillende inwoners en bevolkingsgroepen van Amsterdam Nieuw-West aan de orde van de dag. Bestuur en inwoners van stadsdeel Nieuw-West laten op deze dag zien dat zij pal staan voor de vrijheid van een ieder en opstaan tegen racisme binnen het eigen stadsdeel.

Vrijheidskaravaan

Het Onderhuids evenement Amsterdam Nieuw West is een initiatief van de Bestuurscommissie Amsterdam Nieuw West en maakt deel uit van de Vrijheidskaravaan. De Vrijheidskaravaan is een gezamenlijk initiatief van  Artone, Onderhuids, Lucas Community, ReArt, Connect Initiatieven, Meram Restaurants en Stadsdeel Nieuw-West.

Tickets voor maaltijd en event via Basante@ddvl.nl. Voor meer informatie: www.onderhuids.nl

-A +A