Bijzondere dialoog tijdens de lunch

Acht mensen aan een tafel die elkaar nog niet eerder hebben ontmoet maar desondanks persoonlijke ervaringen met elkaar delen. Dat is een van de meest bijzondere ingrediënten van de Dag van de Dialoog. 

MDRA nodigde zeven gasten uit die allemaal op een andere manier met het MDRA bekend zijn. Het dialooggesprek werd begeleid door een medewerker van het MDRA.

Het thema van deze Amsterdamse Dag van de Dialoog was jong en oud. Twee uur lang werd er gesproken over onderwerpen als hoe oud je bent en hou oud je je voelt, hoe anderen naar jou kijken in relatie tot je leeftijd, hoe belangrijk leeftijd is voor jezelf, ervaringen met mensen zoals oma’s of een jongere partner, welke rol hoort bij welke leeftijd en in hoeverre trek je je daar iets van aan of vinden anderen dat je je wel of niet voldoende aan die rol aanpast.

Dat niet de leeftijd van iemand belangrijk is, maar hoe iemand zich gedraagt en opstelt was een gevoel dat bij bijna alle deelnemers leefde.

Verder droomden veel van de gespreksgenoten van een stad waarin veel ruimte en rust is. De ruimte moet in de stad zo worden ingedeeld dat mensen, ongeacht of ze jong of oud zijn, weer echt met elkaar in contact (kunnen) komen.

Op 10 november waren aan meer dan 100 tafels Amsterdammers met elkaar in gesprek rond het thema jong en oud. Op de website www.amsterdamdialoog.nl staan verschillende verslagen en foto’s. Volgend jaar ook aanschuiven? Meld je nu via deze website vast aan voor de nieuwsbrief!

-A +A