Groot aantal klachten over uitspraken Prem Radhakishun

Amsterdam - Het is vandaag, 21 maart, Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. Een dag waar jaarlijks stil gestaan wordt bij de strijd tegen racisme en elke vorm van discriminatie.

De heer Prem Radhakishun, programmamaker PowNed, heeft, geheel in lijn met de stijl van Powned, onnodig grievende en kwetsende woorden gebruikt en uitspraken gedaan in zijn NPO Radio 1-show Zwarte Prietpraat. Sylvana Simons, lijsttrekker van Artikel 1, was daarbij doelwit. Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) heeft een groot aantal klachten binnengekregen van mensen die zeer aangedaan, gekwetst en ook woedend zijn over de uitspraken van de heer Radhakishun.

Het scheldwoord dat keer op keer gebruikt werd is op zichzelf niet strafbaar maar wordt wel als zeer pijnlijk, kwetsend en beledigend ervaren. Het MDRA is alleen daarom al tegen het gebruik van het n-woord en andere discriminerende, beledigende en uitsluitende terminologie, ongeacht welke bedoeling dan ook. Wij moeten immers samen verder, dus past ons allen een streven naar onophoudelijk verbindend woordgebruik. Ook op de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie pleiten wij daarvoor: verbindend taal- en woordgebruik, als basis voor een vreedzame samenleving.

-A +A