Karin Schadee nieuwe directeur MDRA

Op 1 januari is Karin Schadee aangetreden als directeur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). Schadee gaf bijna vijf jaar leiding aan NL Cares, de stichting die in de grote steden young professionals aan vrijwilligerswerk verbindt. Daarvoor was zij zeventien jaar verbonden aan advocatenkantoor De Brauw, waarvan de laatste negen jaar als compagnon. 

Schadee volgt daarmee Vincent Verkoelen op die als gedelegeerd bestuurder sinds 1 juni van dit jaar het directeurschap waarnam. Onder zijn leiding voerde het MDRA een professionalisering door, breidde het team uit en werden de strategie en ambities voor de komende jaren vormgegeven.  

Ruim dertig jaar woont en werkt Schadee in Amsterdam, beginnend bij haar studententijd. Schadee: ‘Ik voel mij verbonden met deze regio waar zoveel kansen liggen voor iedereen. Maar ik zie ook nog te veel kansenongelijkheid. Uitsluiting en discriminatie moeten voorkomen en bestreden worden. Want juist verbinding en diversiteit verrijken onze samenleving. Zowel sociaal, cultureel als economisch.’ Schadee zal de koers om het MDRA meer extern gericht te maken voortzetten en zoekt  daarbij actief de dialoog op. ‘Het verhogen van de meldingsbereidheid is daarbij voor mij een belangrijk doel.’.

Bestuursvoorzitter Jacobien Vreekamp is verheugd met de aanstelling van Karin Schadee. ‘De afgelopen periode heeft de organisatie zich buitengewoon ingespannen voor een toekomstbestendig MDRA. Wij zien in Karin de juiste persoon om onze ambities waar te maken en daar het voortouw in te nemen. Als gesprekspartner voor de samenleving en onze stakeholders en met de juiste juridische en zakelijke competenties om leiding aan de organisatie te geven.’, aldus Vreekamp.   

-A +A