MDRA zoekt: Modellen voor voorlichtingsmateriaal discriminatie

Jij bent:

  • 14 – 20 jaar
  • Een jongen of meisje met een zichtbare handicap
  • Een jongen of meisje met een donkere huidskleur
  • Een homoseksuele jongen
  • Een moslima die een hoofddoek draagt
  • Een joodse jongen die een keppel draagt
  • Beschikbaar op 15, 16 of 17 december

Waarom?
Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) is een stichting die werkt aan het signaleren, voorkomen en bestrijden van discriminatie in Amsterdam en de regio Amstelland. Dit doen we door het in behandeling nemen van klachten van personen die discriminatie ervaren, maar bijvoorbeeld ook door het geven van gastlessen over vooroordelen en discriminatie in het onderwijs. We komen op de basisschool, in het voortgezet onderwijs, het mbo en bij het jongerenwerk. Tijdens deze gastlessen leren we leerlingen wat discriminatie is en wat je tegen discriminatie kunt doen. Dit doen we onder meer door een aantal praktijkvoorbeelden te geven. Om deze voorbeelden ook een gezicht te kunnen geven maken we posters. En om de verhalen uit de praktijk goed aan te laten sluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren zijn we nu specifiek op zoek naar jonge modellen.

De foto’s kunnen ook worden ingezet voor andere doeleinden.  (Zoals onze website, campagnemateriaal).

Wanneer en hoe?
Op 15, 16 of 17 december worden de foto’s door een professionele fotograaf gemaakt in een studio in Zaandam. Per model duurt dit ongeveer 1 ½ uur. Voor ieder model is een onkostenvergoeding van € 50,- beschikbaar.

Aanmelden:
Stuur een mail met een goede foto naar f.poot@mdra.nl. Vermeld in je mail relevante gegevens als je leeftijd en je achtergrond. Vermeld ook duidelijk op welke dagen (15, 16 of 17 december) je beschikbaar bent. Reageren kan tot uiterlijk 9 december.

-A +A