Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam is op zoek naar consulenten discriminatiezaken (m/v)

Organisatie
Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) werkt als onafhankelijke stichting en regionale anti-discriminatievoorziening aan het bestrijden en voorkomen van discriminatie. Wij voeren deze taken uit voor alle gemeenten in de regio en met lokale en landelijke instellingen op het gebied van gelijke behandeling en anti-discriminatie. Dat doen we door middel van:

  • klachtenbehandeling;
  • voorlichting en advies;
  • uitvoeren van onderzoek;
  • preventie en educatie.

Ons team neemt klachten in behandeling en registreert deze op de gronden en terreinen die vallen onder de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Het MDRA ontvangt jaarlijks subsidie voor de uitoefening van zijn taken van de regiogemeentes: Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Wij onderhouden contacten met de regiogemeentes en met lokale en landelijke organisaties die zich inzetten voor gelijke behandeling en discriminatiebestrijding.

Functieomschrijving
Ons kantoor in Amsterdam werkt met een compact team van consulenten discriminatiezaken. De directeur heeft de dagelijkse leiding, onder toezicht van het bestuur. Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s voor de functie van:

consulent discriminatiezaken (m/v)

De functie bestaat uit verschillende taken, waaronder het registreren en behandelen van klachten, het informeren en adviseren van cliënten en het ingaan op informatieverzoeken. Wekelijks bespreken we de voortgang van de klachtbehandeling. Het klachtenprotocol is leidend. Het voeren van intakegesprekken, juridisch beoordelen van de klachten, bemiddelen en het maken van een plan van aanpak horen bij de klachtbehandeling. Binnen het team kunnen er accentverschillen zijn binnen de functie-invulling op basis van affiniteit, kennis en ervaring. Het betreft een tijdelijke aanstelling met zicht op verlenging, voor 24 tot 36 uur per week. De CAO Welzijn is van toepassing.

Profiel
HBO/WO-niveau
Affiniteit met alle discriminatiegronden
Sociale en maatschappelijke interesse
Kennis van of affiniteit met psychosociale opvang en juridische          processen
Analytische- en adviesvaardigheden
Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels

Wij streven bij de samenstelling van het team naar een afspiegeling van de populatie van de Amsterdamse regio.

Competenties     
Klantgericht
* Inlevingsvermogen 
Omgevingsbewust
Samenwerken
Flexibel 
* Resultaatgericht
Nauwgezet
Enthousiasme

Reageren?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het MDRA via 
020 – 638 55 51. Wij ontvangen je CV en brief graag uiterlijk op 8 februari 2019 per e-mail aan Karin Schadee, directeur, via k.schadee@mdra.nl

-A +A