UIT DE KLAS: docentendag over racisme en discriminatie

Donderdag 5 november organiseert Critical Mass UIT DE KLAS: een middag met lezingen, workshops en trainingen voor docenten om vooroordelen, racisme en discriminatie op school en in de klas tegen te gaan en bespreekbaar te maken. 

Gastsprekers zijn Abdelkader Benali, Meester Bart en Sunny Bergman. De workshops vinden plaats onder leiding van de Anne Frank Stichting, Stichting Nederland Wordt Beter, Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam en Sarita Bajnath. De dag wordt geleid door journalist en voormalig Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens.

Voor de OBA worden de vijf confrontatiecontainers van Expeditie Vriend&Vijand opgesteld: een rondreizende interactieve tentoonstelling over sociale veiligheid op school (meer informatie: www.vriendenvijand.nl).

Lancering www.uitdeklas.nl
Tevens lanceert Critical Mass deze middag www.uitdeklas.nl, een web-portal voor docenten waarop spellen, films en andere interactieve werkvormen rondom deze thema’s gratis beschikbaar worden gesteld.

Datum:           Donderdag 5 november 2015
Tijd:              12:00 – 17:00 uur
Plaats:            OBA, Oosterdokskade 143
Kosten:            € 35,- (inclusief lunch)
Voor wie:        Docenten VO, MBO en studenten lerarenopleiding
Aanmelden:     via de website van Critical Mass, of stuur een e-mail naar luc@criticalmass.nl

Docentendag over racisme en discriminatieCritical Mass maakt interactieve tentoonstellingen, films en games die mensen laten nadenken over hoe ze met elkaar samenleven en omgaan met conflicten. Critical Mass speelt met moeilijke thema’s die iedereen in de samenleving raken. www.criticalmass.nl

UIT DE KLAS en de webportal www.uitdeklas.nl zijn mede mogelijk gemaakt door VSB fonds en de Gemeente Amsterdam.
 

-A +A