Voorlichting tijdens een lekkere maaltijd

Samen eten verbindt. Daar gelooft Resto VanHarte heilig in. Resto VanHarte heeft de overtuiging dat maatschappelijke integratie, participatie en samenhang begint bij de mens zelf, zijn straat en zijn wijk.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens een gezonde, smakelijke en betaalbare maaltijd. Iedereen is welkom. Mensen met verschillende leeftijden, culturen en religies  komen met elkaar aan de praat.  Resto VanHarte biedt kansen voor mensen die moeite hebben om contacten te leggen.

Tijdens de maaltijden worden verschillende activiteiten georganiseerd. Dansvoorstellingen, spelletjes, maar ook informatieve activiteiten. In dit kader was het MDRA op 18 januari te gast bij Resto VanHarte in Amsterdam Zuidoost.

Tussen het smakelijke voor- en hoofdgerecht door gaf de voorlichter van het MDRA informatie over discriminatie in Amsterdam. Ook werd er met de bezoekers gediscussieerd. Dit gebeurde onder meer aan de hand van enkele stellingen. Door het opsteken van hun mes of vork lieten de gasten zien of ze het met de stelling eens of oneens waren. Dit leverde een levendig gesprek op.

Na het succes in Zuidoost is het MDRA uitgenodigd om de voorlichting ook bij de Resto’s in Nieuw West en Noord te komen verzorgen. De voorlichter schuift ook hier graag aan; voor een goed gesprek èn een goede maaltijd.

Meer informatie over Resto VanHarte: http://www.restovanharte.nl/

 

 


 

-A +A