Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober)

De jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid zal volgende week (5 t/m 10 oktober) worden gehouden. Overal in het land zijn er activiteiten die het belang van toegankelijkheid en klantvriendelijkheid benadrukken. Ieder(in), de Oogvereniging en Stichting Hoormij zijn dit jaar de organisatoren van de 16de Week van de Toegankelijkheid. 

Logo Week van de ToegankelijkheidDe Week van de Toegankelijkheid besteedt dit jaar specifiek aandacht aan de toegankelijkheid van verenigingen. Een belangrijk thema, want iedereen wil natuurlijk mee kunnen doen aan het verenigingsleven, als lid, vrijwilliger of deelnemer. Een toegankelijke vereniging heeft niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar organiseert ook passende activiteiten zodat echt iedereen mee kan doen. Daarnaast is het belangrijk dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen en dat men prettig met elkaar omgaat: in een toegankelijke vereniging voelt iedereen zich welkom. 

Via de site van de Week van de Toegankelijkheid kun je vinden welke activiteit in jouw omgeving wordt georganiseerd.

Logo Coalitie voor InclusieHet thema toegankelijkheid past ook goed bij de uitgangspunten van het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Volgende week zal de plenaire behandeling van de wetsvoorstellen en het Plan van Aanpak in de Tweede kamer plaatsvinden. Dit is een belangrijke stap voor de uiteindelijke ratificering van het VN-Verdrag. Ratificatie van het VN-Verdrag betekent namelijk dat de overheid sommige wetten en beleid moet veranderen. In de wereld zijn er al 158 landen die het VN-Verdrag ondertekend hebben en al 147 landen die het VN-Verdrag geratificeerd hebben, waaronder de meeste Europese landen. Wil je meer hierover weten? De Coalitie voor Inclusie deelt online nieuws, informatie en activiteiten over het VN-Verdrag.   

-A +A