Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H. Wil je langskomen, maak je dan even een afspraak? Ons telefoonnummer is nog hetzelfde: 020-638 55 51.

Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H.

Jubilee Ayrımcılık ihbar hattına, rekor sayıda ayrımcılık ve ırkçılık ihbarı ile her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor

Amsterdam 21 april 2020

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) bestaat dit jaar 25 jaar. Een jubileum dat gemarkeerd wordt door een nieuwe aanpak binnen het Meldpunt Discriminatie, met een nieuwe directeur en wisselingen in het bestuur. Tegelijkertijd ontving het Meldpunt Discriminatie een recordaantal discriminatie- en racismemeldingen, een stijging van meer dan 120%. De omvang is slechts een kleine weergave van de urgentie die het Meldpunt Discriminatie registreert en in de trends terugziet. En dus is 25 jaar als jubileumjaar het startpunt voor een nieuwe koers, met een groeiende noodzaak voor verbinding, samenwerking en hulpverlening.

Nieuwe wind

Het Meldpunt Discriminatie heeft in Jerrol Marten de nieuwe directeur gevonden, die mede dankzij zijn jarenlange expertise in de bestrijding van mensenhandel en het opzetten van duurzame samenwerkingen, weet wat anno 2021 nodig is om het Meldpunt Discriminatie effectiever en meer verbindend zijn werk voor de samenleving te laten doen. Het was een bewuste keuze om met Marten ook nieuwe bestuursleden met een diverse achtergrond toe te laten treden om zo de verbinding met het maatschappelijk veld te versterken. En zo waait er een nieuwe wind met een nieuw elan door het Meldpunt Discriminatie.

Meer dan een verdubbeling

2020 was een bewogen jaar. Het Meldpunt Discriminatie kreeg maar liefst 120% meer meldingen van discriminatie en racisme te verwerken. Anti-zwart racisme, arbeidsmarktdiscriminatie en door Corona een explosie aan anti-Aziatisch racisme, beheersen de cijfers en het aantal meldingen. De weg naar het Meldpunt Discriminatie lijkt steeds beter vindbaar. De urgentie en de rol voor het Meldpunt Discriminatie is belangrijk om de aard, omvang en trends in het veld te vangen en aan te kaarten bij de (samenwerkings)partners en beleidsmakers in de regiogemeenten.

Verbinding en samenwerking

En dus zet Marten met zijn team van consulenten en een beleidsmedewerker zich in als verbinder. De G4+ gaat meer samenwerken op het gebied van discriminatie- en racismebestrijding door het inzetten van een meer integrale aanpak. Daarnaast wordt actief verbinding en samenwerking nagejaagd met maatschappelijke partners en community partners om direct in contact te zijn met de burgers die discriminatie ervaren, op zoek naar nieuwe dialogen en nieuwe verbintenissen.

Festiviteiten

Gedurende het jaar zal het Meldpunt Discriminatie verschillende activiteiten organiseren in het licht van het 25-jarig bestaan. Houd de sociale media en website van het Meldpunt Discriminatie in de gaten.

[responsivevoice_button voice="Hollandalı Erkek" buttontext="Bu sayfayı dinleyin"]