Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H. Wil je langskomen, maak je dan even een afspraak? Ons telefoonnummer is nog hetzelfde: 020-638 55 51.

Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H.

7 Tips voor een inclusieve afhandeling van discriminatieklachten

Discriminatie op het werk is een duidelijk signaal dat er ruimte is voor groei op het gebied van diversiteit en inclusie. Voor het creëren van een inclusief bedrijf is het van essentieel belang dat discriminatie bespreekbaar is en werknemers discriminatie durven aan te kaarten. Daarnaast is het belangrijk dat interne discriminatieklachten adequaat afgehandeld worden en in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Dit is niet altijd even gemakkelijk. Je leest hier daarom zeven tips met concrete acties die bijdragen aan een adequate afhandeling van discriminatieklachten. De tips komen voort uit de werkwijze van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) en het recente onderzoek naar arbeidsdiscriminatie van het MDRA. In dit onderzoek zijn alle meldingsdossiers uit 2018, 2019 en 2020 waarin een werknemer arbeidsdiscriminatie intern aankaartte diepgaand geanalyseerd. Er werd onderzocht wat wel werkt en wat juist niet goed werkt bij het afhandelen van discriminatieklachten op het werk. Deze zeven tips zijn gericht aan iedereen die betrokken is bij de afhandeling van een discriminatieklacht op het werk of invloed heeft op het beleid.

Klik hier om De 7 tips te downloaden

[responsivevoice_button voice="Dutch Male" buttontext="Luister naar deze pagina"]