College voor de Rechten van de Mens oordeelt: ziekenhuis discrimineert transgender man bij verlenen van gynaecologische zorg  

Een transgender man voelde zich gediscrimineerd door een ziekenhuis. De transman neemt contact met ons op en na onze gebruikelijke hoor- en wederhoorprocedure komen we er met het ziekenhuis niet uit. Vanuit de zeer goede en fijne pro-bono samenwerking die we hebben met het advocaten kantoor Allen&Overy hebben David van Boven en Marik Pannekoek, hebben we namens de transman een verzoekschrift ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens om te beoordelen of er verboden onderscheid is gemaakt op het gebied van geslacht (genderidentiteit). Het College stelde ons in het gelijk. Cliënt noemt de uitspraak “historisch”. Het ziekenhuis laat weten hierover met elkaar in gesprek te gaan “om er zo van te leren en om dit te verbeteren.” David en Marik: “Deze samenwerking biedt de gelegenheid om belangrijke maatschappelijke problemen aan de orde te stellen.”

Lees hier meer informatie over het oordeel en hier het gehele oordeel 2022-48 van het College voor de Rechten van de Mens .

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.