Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H. Wil je langskomen, maak je dan even een afspraak? Ons telefoonnummer is nog hetzelfde: 020-638 55 51.

Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H.

College voor de Rechten van de Mens oordeelt: ziekenhuis discrimineert transgender man bij verlenen van gynaecologische zorg  

Een transgender man voelde zich gediscrimineerd door een ziekenhuis. De transman neemt contact met ons op en na onze gebruikelijke hoor- en wederhoorprocedure komen we er met het ziekenhuis niet uit. Vanuit de zeer goede en fijne pro-bono samenwerking die we hebben met het advocaten kantoor Allen&Overy hebben David van Boven en Marik Pannekoek, hebben we namens de transman een verzoekschrift ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens om te beoordelen of er verboden onderscheid is gemaakt op het gebied van geslacht (genderidentiteit). Het College stelde ons in het gelijk. Cliënt noemt de uitspraak “historisch”. Het ziekenhuis laat weten hierover met elkaar in gesprek te gaan “om er zo van te leren en om dit te verbeteren.” David en Marik: “Deze samenwerking biedt de gelegenheid om belangrijke maatschappelijke problemen aan de orde te stellen.”

Lees hier meer informatie over het oordeel en hier het gehele oordeel 2022-48 van het College voor de Rechten van de Mens .

[responsivevoice_button voice="Dutch Male" buttontext="Luister naar deze pagina"]