Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam is aangesloten bij de Regenboog Veiligheidsalliantie Amsterdam (RVA)

In Amsterdam ben je vrij om te zijn wie je wilt zijn en om te houden van wie je wilt houden. Om jezelf te kunnen zijn, is het gevoel van veiligheid nodig. LHBTIQ+ personen hebben in Amsterdam echter te maken met intimidatie, geweld en discriminatie. Dat is onacceptabel en hierdoor staat het recht om in vrijheid jezelf te zijn in onze stad onder druk.

Daarom ondertekenden op 30 juni 2021 27 maatschappelijke groepen en organisaties*, burgemeester Femke Halsema, wethouder Rutger Groot Wassink en Hoofd Operaties en lid van de eenheidsleiding van de Amsterdamse politie Pim Jansonius een samenwerkingsovereenkomst. Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam zal een actieve rol vervullen binnen deze samenwerking. Wij vormen met elkaar de Regenboog Veiligheidsalliantie (RVA) om de veiligheid van de regenbooggemeenschap in Amsterdam te vergroten.

*De deelnemende organisaties en groepen zijn: Alle Kleuren Oost, Beards of Berlin, COC Amsterdam, Colourful Pride, Emancipator, Fairspace, Fite Qlub, Gaykrant, #ikbenhetzat, LGBT Youth Initiative, Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), OndersteBoven, Pink Marrakech, Pride Amsterdam, Pride & Sports, Queer Currents, Queer Horecaoverleg, Queer is not a Manifesto, Regenboogloket, Roze in Blauw Amsterdam, Roze Links, Sex Matters, Stop Straatintimidatie, Tijgertje LHBTI Krav Maga, Trans Amsterdam, Trans United Europe, Women & Pride.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.