Nieuwe bestuursleden Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam

Vanaf 11 december maken José Komen en Carina van Eck deel uit van het toezichthoudend bestuur van het Meldpunt Discriminatie. In juni van dit jaar trad Denise Eikelenboom al toe tot het bestuur. Bestuursvoorzitter Jacobien Vreekamp: “Ik ben zeer verheugd met ieders afzonderlijke kennis en expertise en de versterking die deze drie bestuursleden aan de organisatie zullen bieden.”

José Komen was onder meer oprichter en jarenlang zakelijk directeur van het Amsterdam Institute for Social Science Research, verbonden aan de UvA. Tevens is zij bestuurslid bij Dress for Success. Carina van Eck was na eerdere betrekkingen bij het Ministerie van Justitie, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en de UNHCR de afgelopen jaren actief als lid van het College voor de Rechten van de Mens. Momenteel is zij rechter-plaatsvervanger voor de sector strafrecht bij de Rechtbank Amsterdam. 

Eikelenboom is ondernemer in de luchtvaart. Zij begon haar carrière bij de Koninklijke Marine waar zij de allereerste vrouwelijke helikopterpiloot ooit was. Sinds 1 september heeft zij de rol van penningmeester overgenomen van Vincent Verkoelen die momenteel het directeurschap waarneemt. 

Het bestuur bestaat verder uit Marc Schuilenburg, publicist en als criminoloog verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Mitchell Esajas, oprichter van The Black Archives.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.