Samenwerking met Allen & Overy

Begin 2020 is het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam een samenwerking gestart met advocatenkantoor Allen & Overy waarbij advocaten van de Amsterdamse vestiging pro bono juridische ondersteuning bieden bij eventuele procesgangen naar het College voor de Rechten van de Mens (CRM). 

Zo heeft Allen & Overy kort geleden het Meldpunt Discriminatie ondersteund voor een klacht over zwangerschapsdiscriminatie. Daarnaast verzorgt Allen & Overy juridische masterclasses aan de consulenten van het Meldpunt Discriminatie, primair gericht op gelijke behandelingswetgeving. 

“Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking.”, aldus Vincent Verkoelen, waarnemend directeur van het Meldpunt. “Onze dienstverlening aan burgers is kosteloos en kent allerlei vormen. Door deze ondersteuning vanuit Allen & Overy aan onze clienten is de kans op een zaak bij het CRM groter en tilt het ons aanbod naar een hoger niveau.” Ook kan het indirect voordelen voor het CRM bieden door een verbetering in de jurisprudentie. Tjarda van der Vijver, advocaat bij Allen & Overy, over het initiatief: “Normaal werken wij vooral voor grote ondernemingen. Het is prachtig om via deze samenwerking voor individuen het verschil te kunnen maken en zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van discriminatie.”

Over Allen & Overy

Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor met meer dan 40 kantoren over de hele wereld. Bij Allen & Overy werken ongeveer 5.500 medewerkers, waaronder 550 partners. Het Amsterdamse kantoor is sterk geworteld in de Nederlandse markt met een historie die teruggaat tot1854. Er werken 185 advocaten, (kandidaat)notarissen en belastingadviseurs, waarvan 33 partners. Tot de cliëntenkring behoren grote en middelgrote, veelal beursgenoteerde, ondernemingen, financiële instellingen en overheden

Het kantoor heeft specialisten op het gebied van onder meer ondernemingsrecht, bank- & effectenrecht, mededingingsrecht, arbeidsrecht, procesrecht, bestuursrecht, belastingrecht, vastgoedrecht en IE-recht. De samenwerking tussen specialisten, lokaal en internationaal, maakt Allen & Overy Amsterdam tot erkend marktleider op het gebied van transacties, financiële markten, governance & toezicht en geschillen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.