Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H. Wil je langskomen, maak je dan even een afspraak? Ons telefoonnummer is nog hetzelfde: 020-638 55 51.

Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H.

Onbegrip bij aangifte

Een man wordt op straat mishandeld door een groep jongeren. Hierbij maakt de groep opmerkingen over zijn seksuele geaardheid en dat hij te vrouwelijk is en zijn nagels niet hoort te lakken. De man meldt het voorval bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam. Hij laat foto’s zien van zijn verwondingen. In overleg met een contactpersoon van de politie doet hij aangifte. 

Twijfel over nut aangifte 

Cliënt wordt bij de aangifte bijgestaan door onze consulent discriminatiezaken. Dit proces verloopt erg moeizaam. De agent die het proces-verbaal opneemt en de hulpofficier van justitie willen bij de aangifte in eerste instantie niet de ‘aanwijzing discriminatie’ volgen. 

Mediation tussen politie, OM en cliënt 

Onze consulent bespreekt dit met politie en OM. Na mediation tussen politie en cliënt start het opsporingsonderzoek. De verdachten zijn opgespoord en gehoord. Ze maken hun excuses aan onze cliënt.

[responsivevoice_button voice="Dutch Male" buttontext="Luister naar deze pagina"]