Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H. Wil je langskomen, maak je dan even een afspraak? Ons telefoonnummer is nog hetzelfde: 020-638 55 51.

Let op! Wij zijn verhuisd. Je vindt ons nu op de Hobbemakade 29-H.

Meld discriminatie!

Ben je gediscrimineerd? Of zie je dat iemand anders dit overkomt? Meld het vandaag nog!
Video afspelen
In onze samenleving moet je jezelf kunnen zijn. Elke melding nemen we serieus. Wij luisteren naar jouw verhaal en zoeken met jou naar de beste oplossing. Dat doen we discreet en zorgvuldig. Wij ondersteunen, bieden hulp en bemiddelen. Vaak treden we namens jou op en zoeken contact met de veroorzaker. Wil je alleen melden zonder verdere actie? Dat kan ook. Want iedere melding telt!
Is dit discriminatie?

Is dit discriminatie?

Wanneer is iets discriminatie? We snappen dat dat soms best lastig kan zijn. Word je afgewezen voor een baan als vrachtwagenchauffeur omdat je geen rijbewijs hebt? Dan is dat geen discriminatie. Maar word je afgewezen omdat je een vrouw bent, of moslim, of homo? Dan is er wél sprake van discriminatie.

Wat doen we met je melding?

Heb je te maken met discriminatie, meld het dan altijd! Wat doen wij vervolgens met jouw melding? Allereerst: we luisteren naar jouw verhaal en registreren jouw klacht. We nemen daarna binnen tien werkdagen contact met je op voor een intakegesprek. Dan bespreken we bijvoorbeeld wat jij wilt dat er wordt gedaan en wat je van ons verwacht. Per situatie gaan we voor jou aan de slag.

Voorbeelden van discriminatie

We krijgen jaarlijks honderden klachten binnen. Hoewel alle klachten over discriminatie gaan, zijn ze toch allemaal anders.
Een school ontmoedigt ouders op voorhand om kinderen met het syndroom van Down aan te melden. Dit gebeurt zonder onderzoek te doen naar de individuele ondersteuningsbehoefte.
Een man wordt op straat mishandeld door een groep jongeren. Hierbij maakt de groep opmerkingen over zijn seksuele geaardheid en dat hij te vrouwelijk is en zijn nagels niet hoort te lakken.
Een school nodigt een ouder die de schoolbijdrage of additionele bijdrage niet heeft betaald, standaard niet uit voor activiteiten van de school.

Ben je gediscrimineerd? Meld het vandaag nog!

[responsivevoice_button voice="Dutch Male" buttontext="Luister naar deze pagina"]